Monday, February 24, 2014

Caracteristici ale dependenței de dragoste și sex


extras ©1990 Frăția Augustină, Sex and Love Addicts Anonymous (Dependenții de Sex și de Dragoste Anonimi), Fellowship-Wide Services Inc.(Servicii la Nivel Mondial), Toate Drepturile Rezervate
1.       Având limite fragile, ne implicăm sexual și/sau emoțional cu persoane pe care nu le cunoaștem.
2.       De teama abandonului și a singurătății, rămânem sau ne întoarcem în relații distrugătoare, dureroase, ascunzându-ne nevoile adictive de noi înșine și de alții și devenind mai izolați de prieteni, de persoanele dragi, de noi însine și de D-zeu.
3.       De teama privării sexuale sau emoționale, în mod incontrolabil căutăm și ne implicăm într- serie de relații, având uneori mai multe relații emoționale sau sexuale concomitent.
4.       Confundăm dragostea cu dorința, atracția fizică și sexuală, mila și/sau nevoia de a salva sau de a fi salvat.
5.       Când rămânem singuri, ne simțim pustii și incompleți. Căutăm întruna relații șI contacte sexuale, deși ne este teamă de intimitate și de angajament.
6.       Sexualizăm stresul, vinovăția, singurătatea, furia, rușinea, teama și invidia. Folosim sexul sau dependența emoțională ca înlocuitori pentru grijă și sprijin.
7.       Folosim sexul sau implicarea emoțională pentru a-i manipula / controla pe alții.
8.       Obsesiile și fanteziile sexuale ne amorțesc sau ne distrag complet.
9.       Evităm să ne asumăm răspunderea pentru noi înșine, legându-ne de persoane indisponibile  emoțional.
10.   Devenim sclavii dependenței emoționale, ai intrigii romantice și ai activității sexuale compulsive.
11.   Pentru a evita vulnerabilitatea, este posibil să ne retragem din orice forma de intimitate, făcând confuzie între anorexia emoționala și sexuală și recuperare.

12.   Le atribuim celorlati calități magice, îi idealizăm și îi urmăm, apoi îi învinovățim deoarece nu îndeplinesc fanteziile și asteptările noastre.

No comments:

Post a Comment